Dia Mundial de l'Aigua

Actualitzat

Cada 22 de març se celebra el Dia Mundial de l'Aigua a tot el món per iniciativa de les Nacions Unides. Aquest any, el lema de la jornada és "La resposta està en la natura" o "Nature for Water" en anglès.

L'objectiu és conscienciar la població de la importància de cuidar la natura i aprofitar adequadament els recursos que ens proporciona per poder superar els reptes que planteja l'aigua en el segle XXl.

Les Nacions Unides criden l'atenció sobre l'impacte dels problemes mediambientals i el canvi climàtic en les crisis associades amb els recursos hídrics: inundacions, sequeres i la contaminació de l'aigua s'afegeixen a la degradació de la cobertura vegetal, els sòls, els rius i els llacs. Descuidar o maltractar els ecosistemes té un efecte directe en l'accés a l'aigua. Mundialment, més del 80% de l'aigua residual que generem torna als ecosistemes sense ser tractada ni reciclada.

En el món, més de 2.000 milions de persones viuen actualment en països amb massa estrès per dèficit hídric, una xifra que seguirà augmentant sensiblement en les pròximes dècades en paral·lel amb la previsió d'increment de la demografia mundial. El 2050, la població del planeta pot situar-se en 9,700 milions de persones davant dels 7.500 milions actuals: segons l'OCDE, prop del 40% de la població viurà en zones amb estrès hídric lleuger.

Entre els actes d'aquest dia hi ha els de la Fundació We are Water, una Taula Rodona a Barcelona "Aigua, la crisi de les noves generacions"  en què, entre altres, participarà Tomàs Molina.

També hi ha la campanya sobre la vida oculta de l'aigua. En molts països, l'accés a l'aigua significa que els nens i nenes poden dedicar el temps que ara perden en recollir aigua en la seva pròpia formació i, amb això, en el desenvolupament econòmic i social de les seves comunitats.

 

 

Anar al contingut