Dia entre dues pertorbacions

Dies d'abric, bufanda i guants. El fred serà ben viu durant tota la setmana, sense que tinguem cap situació d'onada de fred. Els núvols i les volves de neu marxaran i el sol apareixerà des de l'oest del país. Retornaran les boires al nord de l'altiplà central.

Actualitzat

Dia de pausa en el temps. Catalunya es trobarà entre dues borrasques: la borrasca de dilluns, que ja anirà cap a Còrsega, i una segona, situada al Cantàbric, amb un sistema frontal que es dirigirà cap a casa nostra a darrera hora del dia.

Sol i núvols. Tornarà el temps assolellat a una bona part del país a partir del migdia. Fins aleshores, els núvols encara taparan l'est del país i, si cau alguna gota, podrà ser en forma de neu per damunt dels 600 metres. A partir de la tarda, per ponent arribaran núvols prims que anunciaran l'arribada del següent front, cap al tard.

Els vents agermanats, el mestral a les Terres de l'Ebre i la tramuntana a l'Empordà, bufaran entre moderats i forts fins al migdia. A partir d'aleshores minvaran d'intensitat, sense acabar de desaparèixer del tot.

Temperatures avall. El descens de les temperatures matinals ha estat frenat pels núvols que ens han acompanyat durant la nit i matinada, amb valors negatius al Pirineu i algunes planes interiors. Ambient gèlid a alta muntanya, amb valors entre -6 i -12 ºC. Les màximes, per la seva banda, remuntaran un pèl, sobretot al litoral i al prelitoral.

I els pròxims dies...

L'ambient fred persistirà tota la setmana. El trànsit d'alguns fronts deixarà algunes nevades febles al Pirineu i el vent es reactivarà als tres extrems del país: Pirineu, Empordà i Terres de l'Ebre.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut