Neu al Ripollès (Joan Pérez)
Neu al Ripollès (Joan Pérez)

Dia de ventades, neu i brusc descens de la temperatura

Alberto Alcántara/Néstor GómezActualitzat

L'oposició de forces, entre l'anticicló atlàntic i una pertorbació profunda a l'Adriàtic, mantindrà el passadís de vent de nord sobre Catalunya, fins i tot més reforçat. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat els avisos per vent i estat de la mar. Compte perquè l'avís és de nivell vermell a l'Alt Empordà. Les ventades més fortes s'ah donat a les cotes altes del Pirineu, a l'Emporda i a les Terres de l'Ebre. S'han superat avui els 120 km/h a Portbou i més de 115 km/h a Roses, la Tosa, als Ports i a Boí (2.500m).

Més neu

El sol serà el protagonista del dia a gran part de Catalunya, amb permís d'algun banc de boira matinal esquifit a la Depressió Central i, com no, dels núvols al vessant nord del Pirineu. En aquest sector continuarà la precipitació, però amb una novetat important: la cota de neu caurà ràpidament dels 1.500 als 600 metres. A la tarda poden generar-se alguns núvols al terç nord, però en general continuarem parlant de cel assolellat.

Davallada de la temperatura

La davallada de la temperatura només es veurà matisada pel vent a primera hora en alguns indrets, sobretot a sotavent del Pirineu, on la ventada arribarà reescalfada. Però en general, parlarem d'ambient més fred a primera hora i, sobretot, a migdia. No passarem dels 15 o 16 ºC, i la sensació de fred serà també més acusada per efecte del vent.

I dimarts...

El vent i la precipitació al vessant nord del Pirineu minvaran. El temps serà força estable, amb més sol que núvols i la temperatura diürna tendirà a recuperar-se.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut