Dia de ventades dins i fora dels llocs habituats

25 comarques amb avís per ventades que poden superar els 90 km/h

Néstor GómezActualitzat

Un nou canvi temps ve de la mà d'un sistema frontal que durant el matí creuarà tot el país. Els ingredients que portarà són núvols, sol, neu, gran sensació de fred i molt de vent. Meteocat té activat l'avís de vent a 22 comarques.

El vent, el protagonista del dia

El dia es desperta amb el pas del front endinsan-se cap al mar. Darrera d'ell, s'obriran grans clarianes amb restes de núvols baixos o boires a la plana de Lleida. Cap al migdia lluirà el sol, però un sol d'hivern d'aquells que escalfen poc. A més, el vent s'encarregarà d'augmentar la sensació de fred al cos. La nevada es reactivarà a la Vall d'Aran i a les valls del nord del Pallars Sobirà, a cotes d'uns 1.200 metres.

És un dia de ventades, tant en els llocs avesats com on no acostumen a bufar. Al Pirineu bufarà molt fort a cotes altes, amb ratxes que poden acostar-se als 100 km/h. També la tramuntana a l'Empordà i el mestral a les Terres de l'Ebre bufaran amb força; localment poden tocar els 90 km/h. Però el vent amb cops superiors als 50 km/h arribarà a zones no tan habituals de les comarques de Barcelona i Tarragona, tant de l'interior com de la costa.

Temperatures amunt, fred igual

El fred es mantindrà ben viu, no pels valors baixos de la temperatura sinó per la gran sensació de fred provocada pel vent. El mateix vent serà l'encarregat de no permetre que l'aire fred es dipositi de matinada als fons de valls. Moltes mínimes remuntaran per sobre dels 0 ºC al Prepirineu i en algunes valls de Pirineu. Igualment, caldrà abrigar-se perquè la temperatura de sensació serà de fred intens. Les màximes també pujaran i els valors més alts del dia tiraran cap als 18 ºC.

I els propers dies...

El vent, la neu i l'ambient fred continuaran uns dies més entre nosaltres.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut