Dia amb matí gèlid i menys fred al migdia

Alberto Alcántara/Néstor GómezActualitzat

Encetem la setmana amb un temps anticiclònic i, a més a més, encalmat, sense el passadís de mestral i tramuntana. El contrast entre el matí i les hores centrals del dia s'accentuarà. Es manté l'avís per fred i estat de la mar del Servei Meteorològic de Catalunya.

Sol i boira gebradora

El sol serà el gran protagonista, amb el permís d'una convidada de la calma atmosfèrica: la boira. Els bancs de boira es formaran cap a Ponent, i ho faran amb temperatures negatives. Per tant, parlarem de boira gebradora. Amb el pas de les hores s'haurien d'aixecar, però tindran una clara influència sobre la temperatura. Cap al vessant nord del Pirineu també hi haurà alguns núvols baixos, tant al principi com al final de la jornada. A tot estirar, també pot entrar algun núvol prim pel terç nord.

Contrast tèrmic

Farà menys vent, i, per tant, a primera hora podrà glaçar amb més força a les fondalades d'interior. En canvi, l'aire fred continuarà retirant-se per les cotes altes. Al migdia, sense vent i amb força sol, pujarà la temperatura i disminuirà la sensació de fred. De tota manera, no passarem dels 13 o 14 ºC. El panorama canviarà molt als indrets gebrats, on la temperatura fins i tot pot baixar un pèl, o molt més si la boira persisteix puntualment.

I dimarts...

Es mantindrà el temps anticiclònic, amb calma, i amb cel assolellat tret de les zones de boira cap a l'oest de la depressió central.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut