Calor i xafogor a Gavà (Néstor Gómez)
Calor i xafogor a Gavà (Néstor Gómez)

La temperatura de primera hora ha caigut entre 4 i 12 ºC aquest dimecres

La matinada de dimarts a dimecres ens ha deixat una baixada general de la temperatura i la xafogor

Alberto AlcántaraActualitzat

Finalment, el pronòstic optimista s'ha confirmat, i les dades de primera hora del matí de dimecres mostren que ha arribat un canvi d'aires quan estàvem al límit, després d'una nit de dimarts d'insomni.

Mireu com han quedat algunes temperatures mínimes i com han evolucionat en general d'un dia a l'altre. Hi ha davallades de més de 10 ºC en alguns punts, i de 4 a 6 ºC en general:

Però això no és tot: la xafogor també ha davallat a tot arreu:

 

La nit més càlida

Aquesta refrescada ha arribat després d'una matinada de dimarts marcada per la calor i la xafogor a uns nivells insuportables, fins i tot més que en matinades passades dintre de períodes d'onada de calor.

A primera hora, la temperatura de les quatre capitals catalanes va ser la més alta de l'estiu. Segons les dades del Servei Meteorològic de Catalunya, els valors de temperatura al voltant de les 8 del matí a les capitals van ser aquests: Barcelona (26,9 ºC), Tarragona (25,2 ºC), Lleida i Girona (22,2 ºC).

Finalment, les temperatures van acabar baixant algunes dècimes en alguns indrets. Aquest és el mapa de temperatura mínima registrada amb valors arrodonits.

Comparant mínimes, només vam trobar una nit 1 dècima més càlida a Barcelona i a Lleida (la del 5 d'agost). A Tarragona i a Girona va ser la nit més càlida, superant la del 6 d'agost i la del 31 de juliol respectivament.

Un altre fet diferencial va ser la xafogor, que va estrendre la sensació de nit tropical en molts indrets. L'entrada d'una massa d'aire més fresca i d'uns vents menys humits han canviat el panorama.

 

 

 

Anar al contingut