Arbre caigut a Reus (Lluís Salvat)
Arbre caigut a Reus (Lluís Salvat)

Cops de 150 km/h a l'Empordà i 26 comarques en alerta per vent

Néstor GómezActualitzat

La Generalitat manté activada des d'ahir l'alerta per vent davant la possibilitat que fins a la tarda de dijous bufin ratxes que superin els 90 quilòmetres per hora al Pirineu, Prepirineu, les comarques de Tarragona i de les Terres de l'Ebre, així com l'Anoia, l'Alt Penedès, el Garraf i el Baix Llobregat.

 

 

Durant la matinada, els cops de vent més forts, superiors als 100 km/h, s'han concentrat a l'Empordà, per tramuntana, i a les Terres de l'Ebre i Camp de Tarragona. Destaquen els 152 km/h a Portbou, 120 km/h a Mas de Barberans, 119 a Vandellòs i 115 al Perelló.

Meteocat té activat l'avís per vent a 26 comarques, 10 de les quals en nivell taronja. Les ventades se deixaran sentir amb força a les comarques de l'Alt Camp, Priorat i la Conca de Barberà, a la demarcació de Tarragona. A partir del migdia es preveu que el vent quedi restringit a les cotes altes del Pirineu.

El telèfon 112 d'emergències ha rebut 198 trucades durant l'episodi de vents a Catalunya, més de la meitat a l'àrea metropolitana de Barcelona. Per la seva banda, els Bombers de la Generalitat han rebut 94 avisos relacionats amb el vent, la majoria, a la zona costanera de les comarques del Baix Llobregat i el Garraf. La majoria dels serveis dels Bombers han estat per retirar arbres caiguts i sanejar façanes amb petits despreniments.

 

Anar al contingut