COP22 de Marràqueix, del repte a l'acció

Néstor GómezActualitzat

La COP és l'acrònim de Conferència de les Parts, dins el marc de les Nacions Unides, sobre el canvi climàtic amb l'objectiu d'orientar els esforços dels països per lluitar contra el canvi climàtic.

Després dels acords de fa tot just un any amb la COP21 de París, fins al 18 de novembre a Marràqueix es fa la 22a reunió de la Conferència de les Parts COP22. La COP22 ha de servir per dur a terme les prioritats recollides en l'acord de París relatives a l'adaptació, transparència, transferència de tecnologia, atenuació, pèrdues i danys. Els països signats de l'acord de París han de desenvolupar els seus plans d'adaptació.

Actualment, 130 parts d'un total de 197 han ratificat els acords de París de la COP21. L'objectiu d'aquest acord és mantenir l'escalfament del planeta per sota dels 2 ºC, en relació amb els nivells preindustrials (1980-1899). Per assolir-ho s'ha establert reduir les emissions de CO2 en un 50% pel 2050 i el 100% pel 2100.

El més interessant d'aquest primer acord universal sobre el clima és que els estats estan obligats a reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle i es revisa els compromisos adquirits cada cinc anys.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut