Mapes d'humitat
Mapes d'humitat

Cop de mà del temps a l'extinció de l'incendi

Néstor GómezActualitzat

Les condicions meteorològiques per aquesta tarda i demà són favorables per a l'extinció de l'incendi de l'Anoia i el Bages

Avui no es tornarà a repetir el temps extrem d'ahir que va propiciar l'inici del gran incendi. Aquest estiu, afavorits per les onades de calor, hem tingut molts dies crítics que dibuixaven un l'incendi de gran dimensions i ahir, els fatídics tres 30 van tornar: temperatures de més de 30 ºC, una humitat inferior al 30% i un vent superior als 30 km/h. Sota aquestes condicions la massa vegetal és molt sensible a un focus de calor que pot convertir-se en un incendi. El que agreuja la situació actual de risc d'incendi és la sequera que els boscos del nostre país arrosseguen des de principis d'any, sobretot en aquest indret, entre l'Anoia i el Bages. A més, la pluja de la setmana passada en aquesta zona va ser molt testimonial i minsa, no va arribar al litre per metre quadrat.

El vent humit que bufa de mar cap a terra s'ha endinsat cap a les comarques de la Catalunya Central i aquest migdia, hora de mínima humitat del dia, el grau d'humitat estava entre el 50 i el 60%.

També les temperatures han fet un pas enrere molt important. Si les màximes de diumenge es van moure entre els 32 i 35 ºC, avui, han oscil·lat entre els 28 i 32 ºC. A més, el temut vent que ahir bufava entre 30 i 45 km/h, avui no arriba als 30 km/h.

Demà, el temps serà molt similar al d'avui, potser amb una mica més de temperatura. Si esperem pluges, potser arribaran dimecres i veurem si arriba a les zones afectades pel foc.

 

Anar al contingut