Continua cremant el tercer incendi més gran de la història de Califòrnia

L'any 2017 ha estat catastròfic en termes d'incendis

Alberto AlcántaraActualitzat

L'incendi que crema a Califòrnia, impulsat pels vents càlids de Santa Ana, ja ha esdevingut el tercer més gran de la història d'aquest estat nord-americà. El vast paisatge carbonitzat supera les 100.000 hectàrees. Les condicions meteorològiques previstes per diumenge continuen sent força adverses, segons informa el Servei Meteorològic Nacional (NWS).

 

 

L'anomenat incendi Thomas ha deixat dos morts i ha destruït centenars de cases des que va començar el 4 de desembre. Un dels indrets afectats és Montecito, davant de la ciutat costanera de Santa Barbara.

Prop de 8.500 empleats, 1.000 vehicles i 32 helicòpters treballen contra el foc, que només estava contingut al 40% la nit de dissabte. Diverses parts del comtat de Santa Bàrbara han estat evacuades. L'incendi ha obligat a tancar moltes escoles durant dies i és el responsable de la mala qualitat de l'aire a tot el sud de Califòrnia.

El 2017 ha estat un any sense precedents per a Califòrnia en termes d'incendis forestals. Cinc dels vint focs més destructius de la història han destrossat l'estat, segons ha informat el Departament Forestal i de Protecció del Foc, Cal Fire.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut