Concert de piano a l'Àrtic per protegir les seves aigües

Néstor GómezActualitzat

"Elegia per l'Àrtic" composada pel pianista italià Ludovico Einaudi sona a l'Àrtic per sumar-se a la campanya de protecció de les aigües de l'Artic impulsada per Greenpeace.

El divendres 24 de juny la Comissió OSPAR es reunirà a Tenerife durant quatre dies i pot donar el primer pas en la protecció de les aigües de l'oceà Àrtic. La campanya impulsada per Greenpeace ha recollit més de vuit milions de firmes per demanar que es protegeixin un 10% de les aigües internacionals de l'Àrtic, superfície comparable amb la mida de tot el Regne Unit. Malauradament, no tots els països hi estan d'acord: Islàndia, Dinamarca i Noruega bloquegen el procés. La Comissió OSPAR està formada per 15 governs i la UE amb l'objectiu de protegir el medi marí de l'Àrtic.

Ludovico Einaudi s'ha sumat a la causa i ha viatjat a les illes Svalbard, a Noruega, per posar-hi el seu granet de sorra. Divendres 17 de juny, a peus de la glacera Wahlenbergbreen, Ludovico va interpretar una peça composta per ell mateix, "Elegia per l'Àrtic", amb un piano de cua sobre una plataforma que surava sobre les aigües àrtiques com si fos un iceberg. En boca del músic, defineix l'experiència com "increïble, perquè es pot sentir la puresa i la fragilitat d'aquesta zona".

Gaudiu de les imatges, de la música i del silenci.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut