Com serà la temporada de bolets?

Néstor GómezActualitzat

Ara que som a la segona meitat de setembre i amb un ambient clarament de tardor, són moltes les persones que han abandonat la platja per acostar-se a la muntanya. I parlar de muntanya a la tardor és sinònim de bolets.

La temporada de bolets al Pirineu ha arrencat 20 dies més tard del que és normal a causa de les calors intenses i la sequera dels mesos estivals, amb aparició molt escassa de les tempestes de tarda. Tot i això, s'espera una temporada de bolets semblant a la de l'any passat, d'uns 60 kg per hectàrea (kg/ha), unes 73.000 tones de bolets a tot Catalunya, segons informa el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC). Lluny queden els 200 kg/ha del 2014, un dels millors anys de les últimes dècades.

Si voleu trobar bolets fora del Pirineu, caldrà tenir una mica de paciència. Primer han de caure les pluges durant aquest mes de setembre perquè els bolets comencin a fructificar. La producció real variarà en funció de les temperatures, del vent i de la distribució de les pluges i de la freqüència amb què arribin.

Ara bé, la producció varia, i molt, en funció de l'espècie forestal. D'aquesta manera, es preveu que els boscos de pi roig, els que més produeixen, arribaran a mitjanes de 100 kg/ha; els boscos de pinassa, a 70, i els de pi blanc, a 45 kg/ha.

Anar al contingut