Com serà la primavera?

La primavera arrenca amb un canvi de temps important els propers dies
Néstor Gómez

El temps plàcid i càlid de la recta final de l'hivern, dels darrers quinze dies, queda trencat amb els primers dies de primavera.

L'arribada d'una gran pertorbació a partir de dijous sobre la vertical de la península Ibèrica ens durà un descens de les temperatures, fins a valors normals per aquestes dates, i llevantada, amb pluges generals i una gran nevada a cotes mitjanes i altes del Pirineu. Caldrà veure durant els propers dies el desplaçament que farà aquesta baixa per poder valorar si ens portarà les pluges i nevades esperades, si seran més abundants o si quedarà tot diluït.

I tota l'estació?

Predir com serà tota l'estació de la primavera amb el mateix detall que el temps dels propers dies és impossible. Ara bé, podem veure els mapes climàtics que ens marquen la tendència trimestral, d'abril a juny. Pel que fa a les temperatures, es manté la tònica dels darrers mesos, d'unes temperatures molt més càlides del que és normal a tot el nord d'Europa i nord de Rússia. A casa nostra, si fa no fa, tindrem temperatures normals o una mica més altes. En el cas de les precipitacions, segons la NOAA, la conca mediterrània registrarà la pluja normal del trimestre, d'abril a juny, o lleugerament superior en algunes zones puntuals com és, en el nostre cas, l'Alt Pirineu.

NOTÍCIES RELACIONADES