Delta de l'Ebre (Joel Durà)

Collites a la tardor

Finalitzen gran part de les collites

Francesc MauriActualitzat

Després de la calor estiuenca, diverses collites maduren i arriba el moment decisiu de recol·lectar-les. A l'agost, la DO Costers del Segre portava a terme la verema. S'obria el tret de sortida de les diferents veremes del país. A hores d'ara, la majoria ja estan recol·lectades. Els diferents microclimes, varietats i orientacions o alçades de les vinyes fan que, de la primera a la darrera verema, passin uns dos mesos.

En el cas de l'arròs, no tot es recol·lecta alhora, però sí que és més uniforme que la vinya. La zona amb més collita és el delta de l'Ebre, on s'acaba de finalitzar la recol·lecció aquests dies. Tant en cas del vi com en el de l'arròs, ens diuen que la quantitat és inferior a l'any passat, però, en general, la qualitat és molt bona.

En el cas del blat de moro o panís, la collita està a punt, si bé la majoria de productors estan esperant el moment en què baixi la humitat de les plantes per estalviar-se costos en l'assecatge.

En aquest cas, s'espera una collita força abundosa. En breu tocarà gaudir d'aquests fruits que el nostre país ens ofereix.

Anar al contingut