Dissabte de vent, cel canviant i alguns ruixats

Aquest cap de setmana serà de ball tèrmic: dissabte tindrem un ambient primaveral, amb temperatures disparades pel vent de ponent. Diumenge ens portarà l'hivern de cop

Alberto AlcántaraActualitzat

Aquest dissabte s'ha batut un altre récord de calor a Barcelona, a l'Observatori Fabra 21,8 graus, en mes de febrer, la més alta des de 1914!

La calor ha sigut típica d'abril aquest dissabte, a l'espera d'un canvi a partir de diumenge i ambient més fred encara des de dilluns fins el dijous. Les temperatures baixaran entre 8 i 10 graus arreu i poden baixar més de 15 o 17 graus al Pirineu entre dilluns i dimarts. De dimarts a divendres hi ha perill de glaçades a l'interior i al prelitoral, amb mínimes d'entre -2 i -8 graus. A la costa es baixarà dels 5º de mínima i també hi haurà algunes zones concretes al voltant dels 0º a prop del mar, especialment dimecres i dijous de matinada.

El sistema frontal que creuarà Catalunya entre dissabte i diumenge provocarà un gran canvi d'aires que ens durà cap a l'hivern. Les pluges o les nevades seran modestes.

El cap de setmana tindrà dos colors de temperatures. Una massa d'aire càlid fa que dissabte les temperatures toquin sostre, amb valors molt superiors als habituals per aquestes dates. És un dia clarament de primavera amb molts valors per sobre dels 20 ºC.

El temps de dissabte es mostra variable, amb més sol cap a la costa i més núvols al Pirineu i cap a l'oest. El matí ha estat marcat per bancs de boira i núvols baixos a punts del centre i nord del país, mentre que també han arribat alguns ruixats poc abundants a la meitat oest. Les quantitats més destacades han estat els 24 mm del Port del Comte i els 11 de Sasseuva, anb dades de meteocat. 

La tarda serà de més clarianes al principi, però el temps tornarà a canviar amb l'arribada del front fred. Cap al vespre arribaran ruixats que avançaran a gran velocitat. De nou, les precipitacions més abundants es donaran a les comarques del Pirineu i prepirineu de Lleida. La cota de neu baixarà dels 2.200 als 1.800 metres.

Un altre protagonista del dia és el vent de ponent, amb intensitat moderada i amb cops forts a l'oest, des del Solsonès fins al massís del Port, i també a la Catalunya Central, costa i Prelitoral Central. Durant el matí hem tingut els cops més importants, de 100 km/h, al Camp de Tarragona. El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per aquest motiu

I per diumenge...

Aires nous. Ens creuarà un front que portarà més fred. De fet, el fred anirà en augment amb el pas de les hores, sobretot a muntanya. Serà un d'aquells dies en què les mínimes de la jornada es donaran a darrera hora i no pas al matí com acostuma a ser normal. Els ruixats més abundants es preveuen a la tarda.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut