TVC
Temperatures previstes per diumenge a les 12 UTC

Cap de setmana amb temperatures d'estiu

Alberto AlcántaraActualitzat

Aquest cap de setmana porta les temperatures més altes de l'any i els termòmetres assoleixen els 30º C de màxima a diversos indrets del país. L' emergència d'una massa d'aire provinent del continent africà és la responsable d'uns valors més propis de l'estiu, tot i que el gruix de l'aire càlid marxa cap el centre del Mediterrani.

Dissabte vam tenir el primer tastet estiuenc, amb alguns registres situats a la barrera dels 30º C, o fins i tot una mica per sobre, com és el cas de Móra la Nova (31º C).

Aquest diumenge, els valors a les 3 de la tarda ja passaven dels 30º a molts indrets: Olesa de Montserrat (34,2º C), Castellbisbal (33,8ºC), Vallirana (33,2º C) o Llagostera (32,6 ºC)

Per sobre de la mitjana

L'entrada de la llengua d'aire càlid situa les temperatures al nivell de referència de 850 hPa, uns 1.500 metres d'altura, bastant per sobre dels valors habituals per l'època de l'any. Mireu, per exemple, aquesta gràfica que correspon a la ciutat de Barcelona: la línia vermella representa la Tº mitjana dels últims 30 anys, que està poc per sobre dels 5º C a principis de mes. Les altres línies representen les temperatures previstes al llarg del mes, a partir de les registrades ara, és a dir, valors al voltant dels 17º C, més de 10 per sobre de la mitjana. La situació tendiria a normalitzar-se una mica a partir del 5 de maig.

Aire càlid cap al Mediterrani

Aquest "estiuet" arriba a Catalunya malgrat que la part forta de la llengua càlida va cap a Itàlia. El màxim pot arribar allà de cara a dimarts, amb màximes de 33-35º C en superfície a Sardenya i Sicília.

Anar al contingut