Núvols de vent a l'Alt Empordà (David Vilches)
Núvols de vent a l'Alt Empordà (David Vilches)

La primavera astronòmica comença amb estabilitat però amb perspectives de canvi de temps

Comença la setmana amb estabilitat i acabarà amb força enrenou, amb retorn a l'hivern

Alberto Alcántara/Néstor GómezActualitzat

Avui, canvi d'estació: la primavera astronòmica arriba poc abans del migdia, i ho fa amb poques novetats, però sí amb perspectives de canvis molt importants pels pròxims dies.

Pocs núvols

Temps radiant de sol. Apareixeran algunes boires costaneres o núvols baixos al litoral sud i, a banda, núvols alts inofensius llicaran pel nord delo país, que tendiran a retirar-se durant les hores centrals del dia, deixant un panorama més assolellat. Els núvols alts donaran pas a les nuvolades que creixeran a partir del migdia punts de muntanya. No esperem ruixats, a tot estirar alguna gotellada cap al Pirineu oriental.

Es manté la calor diürna

Els termòmetres continuaran instal·lats en la monotonia dels últims dies, amb un contrast destacat entre el dia i la nit, i amb uns valors diürns plenament primaverals, amb suavitat o una mica de calor arreu, i de nou amb extrems a tocar dels 26º C.

I els pròxims dies...

El temps pot complicar-se de valent durant la segona fase de la setmana, amb una entrada d'aire fred i precipitacions. Els mapes encara han de canviar, però ara mateix indiquen pluja, sobretot per divendres.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut