Canvi de temps amb núvols i ruixats

Dos sistemes frontals ens allunyaran de la calor dels darrers dies i entrarem en un període amb ingredients d'hivern
Néstor Gómez
Cel amb núvols (Adrià Piñol)

Cel amb núvols (Adrià Piñol)

A poc a poc, el temps va canviant i després d'una quinzena de març d'ambient càlid tornem als valors normals per aquestes dates. Un tren de sistemes frontals ens creuarà durant les properes hores i dies i cada front farà baixar les temperatures i que la inestabilitat sigui més efectiva.

Cel variable

Serà un dia de cel variable, amb estones de sol i estones de núvols. De bon matí, el cel estarà més tapat a les comarques gironines, amb algun ruixat puntual. I a la tarda, a la costa i prelitoral central no es descarta algun tímid ruixat. Els ruixats més efectius arribaran a partir de mitja tarda al nord de les comarques de Lleida i a les Terres de l'Ebre amb l'acostament d'un nou front des de l'Aragó. Pot nevar per sobre dels 1.200 metres.

Termòmetres avall

L'arribada de masses d'aire cada cop més fredes implicarà un descens continu de les temperatures. Dimarts, les màximes van fer un pas enrere i dimecres en faran dos o tres més. Les màximes més altes del dia amb prou feines tocaran els 20 ºC als indrets més càlids del país. El fred més intens arribarà cap al tard a les cotes mitjanes i altes del Pirineu.

I els propers dies...

La gran pertorbació anirà baixant cap al centre peninsular. Dijous tindrem un dia de treva, amb alguns ruixats, i serà divendres quan s'obriran les portes de la pluja i de la neu.