Temps al matí (Eva Gimeno) i a la tarda (Miquel Puig)

Canvi contundent del temps amb tempestes, pedregades i neu

Després de dies d'estiu, torna la primavera amb ruixats i tempestes. Cauran les temperatures a l'oest del país

Néstor GómezActualitzat

Un sistema frontal, de núvols i pluges, arribarà al migdia cap a la Franja de Ponent i que al llarg de la tarda i vespre avançaran cap a la costa. D'altra banda, el front desplaçarà l'aire càlid i permetrà l'arribada d'aires més freds. Arriben hores de paraigua.

Del sol als ruixats i a les tempestes

Matí de sol, tingueu paciència. El matí serà tranquil i assolellat amb els primers núvols que entraran des de l'Aragó, més densos i amenaçadors a mesura que avancin les hores. A partir del migdia plourà a tota la Franja de Ponent i comarques catalanes que hi estan en contacte. A mesura que avanci la tarda arribaran a totes les comarques de Lleida i de Tarragona. Les pluges poden ser intenses i anar acompanyades de tempesta i, fins i tot, de calamarsa. Les pluges més importants descarregaran al Pirineu. De cara al vespre, les precipitacions cauran a les comarques de Barcelona i Girona. La neu tornarà al Pirineu a cotes de 2.200 metres a la tarda que baixaran als 1.800 durant la nit.

Temperatures avall

De bon matí les temperatures seran molt similars a les de dimecres. Serà un dia en el qual les temperatures més baixes del dia, les mínimes, es registraran a darrera hora de la jornada, un cop el sistema frontal ens hagi creuat. La massa d'aire fred la tindrem a sobre. En canvi, les temperatures del migdia cauran a tot l'oest del país, que serà la zona que primer rebrà els núvols i les pluges. Les màximes de les comarques de Lleida i de l'interior de les Terres de l'Ebre cauran entre 4 i 10 graus, i amb prou feines s'acostaran als 25 ºC.

I els propers dies...

Després de les pluges de dijous, divendres serà el torn de les temperatures, amb un descens de les mínimes i de les màximes arreu del país. El cap de setmana serà més tranquil i remuntaran les temperatures.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut