Calor més mitigada i nous ruixats de tarda

Diumenge ens porta un nou episodi de tempestes de tarda, que alternaran amb la calor i la xafogor marcades, però no tant com dissabte. La nova setmana començarà encara amb temperatures per sobre de la mitjana.

Alberto AlcántaraActualitzat

Acabem la setmana amb un temps similar al de dissabte, però amb un risc de tempesta que es desplaça cap al nord-est. Tindrem una nova jornada de canícula, malgrat que la temperatura baixarà algun grau en algunes zones. El Servei Meteorològic de Catalunya manté activats els avisos  intensitat de pluja i per altes temperatures.

Núvols, clarianes i tempestes

Hem tingut una primera part del dia de cel variable, amb presència de núvols prims més abundants per l'oest, el sud i el centre del país, en moviment cap al nord-est, i acompanyats també d'alguns núvols baixos acumulats al llarg del litoral, sobretot a la costa Daurada i la Central. A partir del migdia, creixement de nuvolades que derivaran en ruixats.

Els xàfecs i les tempestes poden aparèixer al llarg de la tarda i vespre a qualsevol indret del Pirineu i prepirineu, i també a les comarques d'interior del nord-est. En aquest cas, els fenòmens més intensos poden donar-se cap al Ripollès o la Garrotxa. També podran activar-se alguns ruixats molt més puntuals al prelitoral o entorn dels Ports.

Calor i xafogor sense treva

No s'acabarà l'ambient calorós i xafogós dels últims dies. La nit ha estat de mal dormir, amb molts valors tropicals, però també amb una baixada de temperatures d'agrair per l'oest. Les temperatures diürnes continuaran per sobre de la mitjana, malgrat que baixaran cap a l'oest i el terç nord.. L'alleujament tèrmic només serà notable i en els indrets regats pels ruixats. 

I els pròxims dies..

Dilluns tornaran les tempestes, sobretot al Pirineu. D'altra banda, encara ens quedarà una mica de patiment per la calor. Esperem un nou repunt de les temperatures per dimarts-dimecres, abans que no arribi una davallada important.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut