Calor històrica a Cuba i Mèxic

Néstor GómezActualitzat

L'onada de calor dels darrers dies ha trencat rècords històrics a Cuba i Mèxic i ha agafat per sorpresa turistes i habitants.

La forta calor que des de finals de la setmana passada registra l'Amèrica Central ha disparat el mercuri fins a valors rècord anuals de calor. A l'Havana, a Cuba, la gran calorada ha trencat un rècord centenari, amb 37 ºC. Mai no s'havia arribat a una temperatura tan alta des que va començar el registre de dades, l'any 1905, segons ha informat el meteoròleg José Rubiera. No és pas un rècord mensual, és un rècord anual, que ha superat els 36,6 ºC assolits el 9 d'octubre de 2009.

Ara és temporada alta de turisme a Cuba, amb viatgers internacionals que arriben a l'Havana abans de l'entrada del tòrrid i sec estiu. Les platges del país ha estat el remei que busquen els turistes per allunyar-se de les temperatures tan càlides. A Cuba, la calor extrema continuarà fins a la setmana que ve, amb un alleujament de la calor de cara a divendres, Primer de Maig.

A Mèxic, la calor no s'ha quedat pas enrere. A Mérida, la calor de dissabte passat va trencar el rècord del mes d'abril, amb 43,2 ºC, i es va quedar a només 4 dècimes del rècord absolut de l'any, que és de 43,5 ºC el 27 de maig de 2009, segons dades de la Comissió Nacional de l'Aigua. Sis municipis de Yucatán van superar els 40 ºC. Entre ells, Ticul, on es va registrar la temperatura més alta del país, amb 43,5 ºC. Igual que a Cuba, la calor continuarà ben viva tot el que resta de setmana, amb una treva de cara a la setmana que ve.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut