Anomalia de Tº a 850 hPa
Anomalia de Tº a 850 hPa

Bombolla càlida al Mediterrani per a l'inici de la setmana

Alberto AlcántaraActualitzat

Aquesta setmana estarà molt condicionada per una pertorbació atlàntica que bombejarà aire càlid cap al Mediterrani, i farà pujar els termòmetres una mica per sobre de l'habitual per aquesta època de l'any. Tindrem registres de 25 o 26º C a casa nostra. L'efecte es notarà fins i tot més a les illes Balears.

Aquest mapa representa l'anomalia de temperatura en el nivell de 850 hPa per dilluns a la tarda. La zona mediterrània es trobarà sota valors situats fins a 10º C per sobre de l'habitual pel període de referència 1979-2008, en una bombolla càlida que va des de les Balears fins a Còrsega i Sardenya.

 

A Catalunya, la diferència no serà tan gran, però, de tota manera, també notarem aquest ambient més suau del normal. El meteograma de la ciutat de Barcelona marca clarament com els models preveuen aquesta situació de temperatures per sobre de la mitjana, representada per la línia vermella, per al tram inicial de la setmana. La tendència canvia després per l'entrada del vent de gregal.

 

Els mapes de temperatura prevista en superfície també reflecteixen aquest ambient tan suau durant els tres primers dies de la setmana, amb extrems que es poden situar al voltant dels 25 o 26º C.

Anar al contingut