Dies pel clima
Dies pel clima

Barcelona celebra els "Dies pel Clima"

Es vol reivindicar el paper clau de les ciutats en aportar solucions i bones pràctiques per fer front als efectes del canvi climàtic

Alberto AlcántaraActualitzat

Barcelona organitza jornades i congressos per debatre sobre el canvi climàtic en els "Dies pel clima", que se celebren del 9 al 14 de novembre. Es tracta d'un conjunt d'activitats dirigides a la ciutadania i a les institucions, per posar de relleu els compromisos i actuacions que està duent a terme la ciutat per fer front als efectes del canvi climàtic.

El tret de sortida va ser la Jornada Científica sobre el canvi climàtic que va tenir lloc divendres al matí,amb tres taules rodones sobre com el canvi climàtic afectarà la ciutat en termes de la salut, el verd i la biodiversitat i el propi funcionament de la ciutat.

Entre altres activitats, els dies 13 i 14, se celebrarà una trobada europea de Ciutats pel Clima (C40 Regional Meeting), i també hi haurà el  "Barcelona Resilience Days" del 12-16 de novembre o la jornada  "Dones: liderant la lluita contra el canvi climàtic" el 14 de novembre. Podeu trobar més informació en aquesta nota de prensa.

En paral·lel, aquest dissabte s'ha celebrat la Marxa pel Clima, convocada pel Moviment per la Justícia Climàtica, amb l'objectiu d'organitzar la resposta ciutadana i posar el canvi climàtic en el centre de l'agenda política i mediàtica. El moviment reclama la necessitat de canviar l'estructura, el funcionament i la cultura de les societats modernes, i per això el lema de la manifestació ha estat "Per canviar-ho tot, us necessitem a totes!".

ARXIVAT A:
Crisi climàtica
Anar al contingut