Precipitacio acumulada dia 24 setembre (Meteocat)
Precipitació acumulada dia 24 setembre (Meteocat)
Balanç detallat dels tres dies de pluges

Balanç detallat dels tres dies de pluges

Alguns punts, però, n'han rebut ben poques

Francesc MauriActualitzat

Divendres 23 van arribar les tempestes més fortes i més extenses. A Balaguer, els 70 l/m2 va ser l'observatori amb la precipitació més alta. En aquest cas un observatori que no pertany a la xarxa principal. El més proper de Meteocat va acumular 59 l/m2. El mapa adjunt elaborat pel Servei Meteorològic de Catalunya combina imatges de radar i observatoris terrestres. El resultat és la distribució detallada de les pluges. A banda de la pluja, destaquen algunes calamarsades i pedregades. També intensitats molt elevades al Baix Segrià, Baix Camp, punts de la conurbació barcelonina, Moianès, Osona i punts del Prepirineu. En alguns casos es va arribar als 40 l/m2 en 30 minuts com en el cas de Begues o Seròs. Per contra, cap a la Terra Alta, alguns punts del Pirineu lleidatà, el pla de Lleida i la Ribera d'Ebre, els registres van ser inferiors als 5 l/m2.

En el mapa corresponent al dissabte 24, les precipitacions van ser molt menors i més focalitzades: punts de la costa de Barcelona, Costa Brava, Delta de l'Ebre, muntanyes de Prades i Montsant, cap al Berguedà, Ripollès i Osona. Els màxims, a la frontera entre el Berguedà i Ripollès.

Diumenge 25 van tornar algunes tempestes violentes. Fortes pedregades en punts de l'Anoia: a Igualada, 56 l/m2, i aiguats superiors als 60 litres en punts de l'Alt Empordà. Violenta tempesta al sud-oest del Bages, a prop de l'Alt Anoia, amb taca taronja que podia significar o molta pedra o també precipitació superior al 70 o 80 litres per metre quadrat, però sense pluviòmetres que avalessin aquestes dades. En general van ser les comarques de Girona, nord de Lleida, Barcelona i nord de Tarragona les més afectades.

En tots els casos, l'activitat elèctrica va ser molt alta.

Anar al contingut