Mapa de perill de neu. Font: Meteocat.
Mapa de perill de neu. Font: Meteocat.

Avís vermell per nevades molt abundants al Pirineu

Actualitzat

El Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) ha elevat per avui a nivell vermell el perill per neu al Pirineu de Lleida.

Les intenses nevades que s'esperen per avui ha fet que Meteocat tingui activat l'avís per neu a totes les comarques més pirinenques, amb gruixos que poden arribar als 20 cm a cotes superiors als 1.200 metres. La situació serà més complicada a la Vall d'Aran, Alta Ribagorça i Pallars Sobirà, on es poden acumular 50 cm a 1.200 metres i, fins i tot, un metre de neu nova a 1.800 metres. Aquesta gran nevada anirà acompanyada de forts vents, amb presència d'un torb intens.

La cota de neu pujarà al llarg del dia dels 700 metres al matí als 1.200 metres cap al migdia. Aquest augment de la cota de neu i la precipitació que s'espera durant la tarda fondrà la neu de les cotes més baixes i provocarà un augment dels cabals dels rius.

Molt de compte amb el perill d'allaus, que augmentarà molt de cara a les properes hores. Informeu-vos-en abans d'anar a muntanya en el butlletí d'allaus emès per l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya.

Anar al contingut