La pertorbació Félix deixa aiguats, calamarsades i vents de 140 km/h a l'oest d'Espanya

Alberto AlcántaraActualitzat

La borrasca Félix s'està deixant sentir i està provocant incidències a l'oest peninsular. L'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) manté actius els avisos de màxim nivell (vermell) per a la costa oest de Galícia. A Vigo, el temporal marítim ha deixat la imatge curiosa: una invasió d'espuma de mar.

Els cops de vent han assolit valors de 110 a 140 km/h en punts de Galícia, com ara a Fisterra. També s'ha notat la ventada en cotes altes, com per exemple a Alto Campoo, a Cantàbria, o Valdezcaray, a La Rioja. El vent allà també ha voltat els 140 km/h.

L'anàlisi de superfície de diumenge a les 6 UTC mostrava l'ull de la pertorbació situat a l'oest del mar de Biscaia. A banda del vent, la pertorbació genera un reguitzell de fronts i línies d'inestabilitat.

La incidència d'aquests s'està notant en diversos indrets de l'oest peninsular, on fins i tot s'han produït algunes inundacions. És el cas de Jerez de la Frontera, on un xàfec de 24 mm en poca estona ha inundat alguns carrers. Hi han hagut aiguats i calamarsades a Extremadura o Castella- La Manxa.

 

Els registres més importants de dissabte es van donar, segons les observacions de l'AEMET, a Puerto El Pico, amb 113 mm en 24 hores. Diumenge al matí, l'observatori que més pluja ha registrat és A Lama, a Pontevedra, amb 43 mm.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut