Austràlia rep l'embat de dos ciclons

Actualitzat

Els serveis d'emergència han avisat la població de pluges torrencials, inundacions, vents destructius i mala mar pels dos ciclons que han arribat pel nord: "Lam" i "Marcia.

 

 

El cicló "Lam" ha tocat terra ferma al Territori del Nord, a uns 300 km a l'est de Darwin, com a cicló de categoria quatre, segons l'Oficina Meteorològica australiana. El sistema tropical ha sacsejat comunitats insulars remotes i ha causat danys generalitzats abans de tocar terra. El "Lam" ha obligat a evacuar unes 350 persones de les illes més exposades al pas del cicló.

El segon cicló tropical, "Marcia", ha tocat terra amb categoria cinc i ha passat per sobre de Rockhampton, a Queensland. S'han registrat vents amb ratxes de més de 200 Km/h. Els serveis d'emergències de l'estat de Queensland van lliurar més de 7.000 sacs de sorra per ajudar a consolidar les cases i aparadors i va aconsellar als residents buscar terrenys elevats on passar el temporal.

Les ciutats costaneres del nord i est d'Austràlia han estat avisades d'inundacions per onades destructives i per marees altes, que poden ser les més altes de l'any. Nombroses platges estan tancades.

L'últim butlletí del matí de divendres indica que el "Lam" s'ha degradat molt ràpid, i ja és una depressió tropical. El "Marcia" es mantenia com a cicló tropical de categoria 2, amb vents sostinguts 110 km/h i ràfegues de fins a 155 km/h. El cicló es movia cap al sud-est a 19 km/h.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut