Aterratge en una tempesta de sorra

Actualitzat

Un dels moments més trepidants de la pel·lícula "La mòmia" (1999, dirigida per Stephen Sommers i interpretada per Brendan Fraser) era el moment en què la reencarnació d'Imhotep, convertit en tempesta de sorra, perseguia l'avió on viatjaven els protagonistes.

La imatge de com l'avió aterrava a l'aeroport i s'endinsava en la tempesta ajuda a viure l'experiència en primera persona amb el punt de vista del pilot de l'aeronau.

L'experiència l'han pogut viure en primera persona les persones que viatjaven avui en avió amb destí a l'aeroport de Riad, a l'Aràbia Saudita, i miraven per la finestra per veure aquesta imatge:

Les tempestes de sorra reben el nom de haboob, i són l'efecte de la sortida de vents molt forts a la part davantera d'una tempesta que aixequen la sorra del desert i la transporten molts quilòmetres. L'efecte és una banda de sorra molt espessa, acompanyada de forts vents i d'un descens acusat de les temperatures. En el moment que arriba la tempesta, tot i que sigui de dia, es fa fosc de manera sobtada i es perd completament la visibilitat.

 

Una tempesta de sorra no és perillosa, però cal protegir ulls i vies respiratòries de la sorra, cal abrigar-se, sobretot a la nit, i evitar quedar ensorrat en la sorra. Si s'està conduint, cal parar-se per evitar xocar o que altres vehicles xoquin amb el nostre.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut