Arriben núvols i pluges

Núvols en augment i paraigua a mà. Les precipitacions arribaran, sobretot, a partir del migdia. L'ambient continuarà sent de tardor: valors baixos, amb màximes curtes. Cal abrigar-se. A partir de dimecres, temperatures cap amunt i més sol.
Néstor Gómez
L'Estartit. Foto: Josep Pascual.

L'Estartit. Foto: Josep Pascual.

Davant la possibilitat de pluja, paraigua; davant la baixada de les temperatures, més abric. Un sistema frontal travessarà Catalunya d'oest a est a partir del migdia i farà augmentar la inestabilitat a tot el país.

Més núvols i arribada de noves pluges. Les pluges matinals seran febles a l'oest, però s'estendran i s'intensificaran una mica més de cara a la tarda a una bona part del país, sobretot a les comarques de Lleida. La cota de neu rondarà els 1.500 metres al vessant sud del Pirineu, si bé pot ser més baixa al matí. Al vessant nord, el vent del sud dispararà la cota de neu per sobre dels 1.600 metres. Cap al tard, s'obriran grans clarianes i només restaran núvols a la Terra Ferma i alguns ruixats consistents a la façana costanera de Barcelona i Girona.

Descens tèrmic. Les temperatures baixaran lleugerament, mínimes i màximes. El fred matinal variarà poc; en canvi, el cel cobert al migdia farà caure les màximes un parell de graus, sobretot a les comarques de l'oest del país. Els valors més alts del dia tot just tocaran els 18 ºC.

I els pròxims dies...

A partir de dimecres tornarem a veure el sol, a la vegada que les temperatures remuntaran i se situaran lleugerament per sobre dels valors habituals per a aquestes dates.

 

VÍDEOS RELACIONATS