Arriben les primeres pluges

Diumenge és el tret de sortida per un seguit de dies amb pluges garantides. La primera tongada arribarà a última hora i només serà una mica abundant al vessant sud del Pirineu

Alberto AlcántaraActualitzat

La pertorbació atlàntica que ha de portar una setmana de temps molt mogut s'acosta al nord de Finisterre. Tindrem una situació de vents del sud-oest. La primera tongada de pluges arribarà a Catalunya al final del dia. El Servei Meteorològic ha emès avisos per vent i acumulació de pluja.

Núvols abundants

Hem dit adéu al sol amb l'arribada d'un front càlid que porta núvols arreu. La nuvolositat deixa el cel tapat o enterbolit des del matí, amb presència  d'algunes clarianes transitòries. Les pluges importants es fan esperar.

A partir del migdia ja entrava algun algun plugim al terç oest. A la tard arribarà algun ruixat més abundant, sobretot cap al vessant sud del Pirineu occidental, però serà cap al vespre quan entraran pluges més importants en aquest sector de muntanya. Durant la nit la pluja avançarà i podrà caure a qualsevol punt, però fora del Pirineu i prepirineu, les quantitats seran modestes. De matinada, i de manera local, ja es reforçaran alguns ruixats més intensos a punts del centre del país o el prelitoral.

Vents del sud i sud-oest

El dia ha començat amb un garbí destacat a les comarques de Girona, mentre que el vent del sud s'enfortirà durant la tarda als cims del Pirineu. Al final de la jornada, el garbí apareixerà al llarg de tot el litoral, però sobretot a la costa de llevant.

Temperatures més altes

De la mà dels vents del sud, les temperatures seran més altes en alguns indrets. Per exemple, les mínimes, que han pujat més a les comarques d'interior de Girona i nord de Barcelona. Han baixat una mica a punts Tarragona. La temperatura màxima també pujarà al Pirineu i a Girona, però pot baixar una mica per ponent.

I dilluns...

Arribada del front fred i inici d'una situació reforçada per una forta inestabilitat en les capes altes i mitjanes de l'atmosfera. El primer dia de la setmana portarà més pluges, més abundants i amb un abast més gran. El temps es complicarà fins i tot més a mitjans de la setmana

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut