Arriben les pluges, tot i que no seran generals

Les esperades pluges arriben aquest divendres, en forma de ruixats de tarda. Malgrat això, no plourà a tot arreu. El cap de setmana continuarà marcat per la inestabilitat, però també per les estones de sol.

Actualitzat

Aquest divendres encetem un parèntesi de temps inestable. L'anticicló es retira cap al seu cau, a les Açores. Les baixes pressions d'origen tèrmic es reforcen a l'interior de la Península Ibèrica, i una cua frontal lliscarà prop del Pirineu. Tot plegat porta alguns ruixats, insuficients per mitigar el balanç sec que arrosseguem tot l'any.

Del sol als ruixats

El dia tindrà dues parts ben diferenciades: el matí ha estat de sol gairebé arreu, amb alguns núvols baixos al litoral tarragoní i amb algunes boirines a punts d'interior de Girona o Barcelona. Ara bé, a partir de mig matí ha començat el desenvolupament de nuvolades pel nord,  el tret de sortida pel nou episodi de precipitacions.

Els primers xàfecs ja estaven actius a primera hora de la tarda a les comarques pirinenques, i aquí és on seguiran desenvolupant-se durant la tarda i vespre amb més abundància. Les pluges poden arribar en petites quantitats a d'altres punts de l'oest i, a tot estirar, de manera molt puntual i dispersa al centre del país. A la resta, no les esperem, però augmentaran els núvols.

Temperatures amb pocs canvis

No hi haurà cap davallada de temperatura. Les mínimes han pujat una mica respecte les de dijous, tret de l'Empordà i comarques de Barcelona. Les màximes seran un pèl més baixes allà on es tapi abans, mentre que pujaran lleugerament a punts de Barcelona i Girona.

I els pròxims dies...

El cap de setmana, dilluns i dimarts portaran ruixats i tempestes, però sempre més probables cap al nord i l'oest del país i durant la tarda. 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut