Arriba el plat fort de la nevada

Totes les comarques de Catalunya, en avís per neu en una de les nevades més importants de les darreres dècades

Néstor GómezActualitzat

Arriben les properes 36 hores clau de la nevada a Catalunya, amb neu que pot agafar a la mateixa sorra de la platja. Una nevada que per extensió i per gruixos es podrà considerar una de les més importants en dècades.

El còctel perfecte amb una pertorbació atlàntica carregada d'humitat més l'aire fred siberià procedent del centre d'Europa confluiran sobre Catalunya i d'aquí la gran nevada que s'espera durant les properes hores. La nevada al llarg del dia avançarà de sud a nord. Ja cap al migdia d'avui la neu queia a Tarragona ciutat.

El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat l'avís per neu a totes les comarques del país. Destaquem dues zones en dues franges horàries: entre el vespre d'avui i la matinada de demà, en què la nevada serà extensa i podrà afectar la zona més poblada del país, i el matí i la tarda de dimecres a tot el vessant sud del Pirineu, on es poden acumular grans gruixos de neu.

 

 

Quan i on nevarà?

Aquí teniu en la seqüència de mapes l'evolució de les nevades i del fred hora a hora. Us hem detallat per franges horàries les zones on caurà la neu:

  • · Dimecres a la matinada: la neu arribarà tot el país menys les comarques de Girona i el sud del pla de Lleida.
  • · Dimecres al matí: tot el país menys les Terres de l'Ebre.
  • · Dimecres a la tarda: Pirineu i Prepirineu.

Aquest és el gruix de neu esperat fins demà a la tarda:

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut