Arrenca la setmana amb calor i amb ruixats de tarda

La nova setmana comença sense canvis significatius en el temps. L'ambient calorós i la presència de tempestes de tarda seran els fets a destacar. L'esperat descens de les temperatures arribarà de cara a la segona fase de la setmana, però amb matisos.

Alberto Alcántara/Néstor GómezActualitzat

Moltes hores de sol, altes temperatures i presència d'una mica d'aire fred en les capes altes i mitjes de l'atmosfera marcaran la pauta meteorològica d'avui. Novament, la canícula quedarà matisada per la formació de tempestes El Servei Meteorològic de Catalunya manté activats els avisos per altes temperatures.

Sol i tempestes

El matí serà assolellat arreu, amb acumulació d'alguns núvols baixos a la costa Daurada o la Central. La calor animarà les nuvolades a partir del migdia, i la tarda portarà tempestes localment intenses al Pirineu i zones d'interior del nord-est. No es descarta alguna gotellada a punts del centre o l'oest del país, però serà menys probable.

Calor i xafogor

Grau amunt, grau avall, ens mourem en valors semblants als del cap de setmana, amb una lleugera tendència a la pujarda aquest dilluns. No arribarem als extrems de l'onada de calor, però sí assolirem alguns pics de 37 o 38º C a punts de ponent.

I els pròxims dies..

Dimarts tindrem més calor i més tempestes, i entre dimarts i dimecres un nou pic de calor. Per la segona fase de la setmana esperem una normalització de les temperatures.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut