Ara sí, ja és aquí el temps clàssic de maig

El temps del cap de setmana es presenta més variable i amb risc de ruixats, amb pluges localitzades principalment al Pirineu. Al nord del país, cal aprofitar el matí. Ambient càlid, amb màximes de 30 ºC

Alberto Alcántara/Néstor GómezActualitzat

Arrenca el cap de setmana amb el temps clàssic de maig, és a dir, amb sol al matí i tempestes a la tarda. Cauran unes pluges esperades, malgrat que no serà un episodi general que pugui mitigar el dèficit d'aquest 2015.

Cel amb contrastos

Cal aprofitar el matí, serà molt assolellat arreu del país. Els núvols sorgiran a partir del mig matí sobre les muntanyes del Pirineu i Prepirineu i seran amenaçadors. A la tarda cauran ruixats i algunes tempestes al Pirineu, poden arribar al Berguedà i ser més intenses al Ripollès. També pot aparèixer algun ruixat al massís del Port, però amb quantitats molt petites.

Ambient càlid al migdia

Els núvols de la matinada han fet que les temperatures de primera hora hagin estat una mica més altes. Les màximes es mantindran ben càlides al migdia, amb els valors més elevats del de la jornada a l'entorn dels 30 ºC a la plana de Lleida.

I els pròxims dies...

La inestabilitat continuarà amb nosaltres un parell o tres dies més, amb més clarianes durant el matí i amb nuvolades i ruixats al llarg de la tarda. El patró de distribució de la pluja serà el mateix que dissabte: els ruixats cauran al Pirineu, i, de manera més dispersa i minsa, a l'oest del país.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut