Aquest divendres pot nevar a llocs poc habituals

Actualitzat

Així estava la carretera d'accés al Santuari de Bellmunt, a Osona, aquest matí, com es veu a les imatges de Josep Maria Costa, després de les nevades febles d'ahir al vespre.

Situació de temperatures baixes i de cota de neu per sobre dels 200 metres, que en el cas de Catalunya és pràcticament tot el territori, fins i tot en moments de xàfec, la neu podria baixar fins a cota zero. Una altra cosa és que finalment s'acabin produint aquests ruixats i a on ho podrien fer.

El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès avisos per neu a bona part del país per aquest divendres.

Les temperatures mínimes han estat per sota dels zero graus a la major part del territori, fins i tot a punts del litoral, i seguiran així tot el cap de setmana i bona part de la setmana vinent. Alerta amb els jardins i les canonades d'aigua que estiguin a l'exterior que es poden glaçar i rebentar-se. Millor deixar un petit raig obert per evitar-ho.

Avui el paisatge ja es veia emblanquinat per sobre dels 1.000 metres al Montseny, i aquest era l'aspecte del cim del Matagalls aquest matí just abans de la sortida del sol.

Alerta, però, a les zones d'alta muntanya, el vent s'anirà enfortint al llarg de divendres i tot el cap de setmana, i reapareixerà el fenomen del Torb, vent i neu que redueixen dràsticament la visibilitat i accentuen la sensació de fred, que faran perillós sortir a pujar muntanyes.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut