Aprofiteu el sol d'avui perquè s'acosta un contundent canvi de temps

Avui serà el darrer dia sencer de sol i temperatures càlides. Un contundent canvi de temps arribarà divendres i es notarà més durant el cap de setmana amb un retorn a l'ambient hivernal.

Néstor GómezActualitzat

Si recordeu els 10 refranys de març, la saviesa popular definia el temps d'aquest mes com esbojarrat i canviant, amb dites com aquesta: "El març té trenta-un dies i tres-centes fesomies". Doncs bé, després d'uns dies dolços de primavera, s'acosta l'hivern. Avui tindrem el darrer dia tranquil, encara sota el domini de les altes pressions. Això sí, el sistema frontal responsable del canvi de temps ja arribarà a Galícia.

Sol o ressol. El temps serà assolellat durant tot el dia, amb alguns núvols prims que esmorteiran la força del sol. De bon matí, hi haurà alguns núvols baixos o boirines a diferents punts de la Catalunya Central que es dissiparan amb rapidesa.

La caloreta afluixarà. Les temperatures matinals es quedaran estancades i les màximes tendiran a perdre un quants graus. No es repetiran els valors tan elevats de dimecres de 26 o 27 ºC. Tot i així, les màximes encara seran prou elevades per arribar als 24 ºC als indrets més càlids del país.

Retorn a l'hivern

Divendres ens creuarà el sistema frontal que ens durà de nou a l'hivern. Durant el cap de setmana caurà la temperatura més de 10 graus i l'ambient serà fred. A més, la caiguda de les temperatures anirà acompanyada de neu al Pirineu a cotes baixes i ruixats a la resta del país, amb neu a cotes mitjanes. No plourà arreu ni plourà durant tot el cap de setmana.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut