Anticicló d'hivern: tarda de sol i boires

El temps estable ens acompanyarà durant els pròxims dies

Alberto AlcántaraActualitzat

El temps anticiclònic ens acompanyarà tot el cap de setmana; això significa sol i boires, que en alguns casos seran persistents. La tramuntana anirà afluixant.

Boira persistent

Dissabte ha començat una mica ennuvolat al vessant nord del Pirineu, i amb alguns núvols prims en retirada per Tarragona. Però el protagonisme ha estat i serà per la boira, present a gran part de la depressió Central i punts de l'Ebre, la plana de Vic o la conca de Tremp, en alguns casos en forma de boira gebradora. A la resta ha fet sol.

La tarda serà força assolellada en general, amb uns núvols baixos que no marxaran del tot cap a la Vall d'Aran i amb uns bancs de boira que resistiran a molts punts, sobretot cap a ponent.  A tot estirar veurem alguns núvols baixos a punts de la costa de llevant.

Més contrast tèrmic entre el dia i la nit

Nits i matinades fredes altre cop amb glaçades a les zones més enclotades i fred intens al Pla de Lleida. En aquest sector, les boires persistents faran que l'ambient sigui ben fred tot el dia. En canvi, a la resta el sol farà que les màximes assoleixin valors força més suaus, que poden arribar als 16 o 17 ºC a tot estirar.

I els pròxims dies...

Diumenge tindrem la mateixa tònica de temps, amb sol o boires. El dia de Nadal tindrem més núvols i Sant Esteve ens portarà un temps una mica més insegur, neu al Pirineu i possibles ruixats al nord-est, amb una baixada de la temperatura.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut