Uns voluntaris pesen i mesuren un exemplar jove de flamenc (ACN)
Sant Carles de la Ràpita

Anellen 400 cries de flamenc al Parc Natural del Delta de l'Ebre

Centenars de voluntaris han marcat els ocells per fer-ne un seguiment científic i gestionar les colònies

RedaccióActualitzat

Aquesta primavera han nascut al delta de l'Ebre més de 2.000 cries de flamenc. Ha estat un any excepcional de cria al Parc Natural del Delta, amb 2.700 parelles i uns 2.100 polls.

Centenars de voluntaris han participat durant aquesta matinada en l'anellament d'unes 400 cries nascudes a la punta de la Banya, a Sant Carles de la Ràpita, l'únic punt de cria d'aquests ocells al país.

 

 

Els voluntaris, formats en una jornada dissabte, han començat l'activitat a les quatre de la matinada, quan s'han desplaçat fins a la colònia de cria per començar a encerclar els polls de flamenc i iniciar l'anellament.

Distribuïts en diversos grups, els participants han pesat els animals, els han mesurat el bec i han anellat les potes de 400 polls de flamenc, per després alliberar-los. L'experiència, pels voluntaris, és única.

 

 

Segons el director del Parc, Francesc Vidal, la bona meteorologia d'aquesta temporada, sense grans temporals en l'època de cria, i la producció d'aliment a les aigües salades han ajudat en la reproducció i la supervivència dels flamencs. Per potenciar-ho, el parc fa una gestió "dels destorbs" que poden afectar aquests animals. Així, a més de restringir l'accés a la punta de la Banya, es controlen els depredadors (gavians o guineus) per protegir els flamencs, una espècie amenaçada a Europa.

Amb l'anellament i la mesura d'aquestes cries es pot fer un seguiment dels animals i de la seva biologia o comportament. Es pot saber on van a criar i protegir-ne les noves unitats. Tot plegat, són eines que ajuden els cuidadors a gestionar els espècimens vius i a protegir l'espècie.

 

Anar al contingut