Una nena porta menjar en una zona inundada de Janakpur (Reuters)
Una nena porta menjar en una zona inundada de Janakpur (Reuters)
Katmandú

Almenys 66 morts al Nepal i l'Índia per les pluges monsòniques

Hi ha 69 turistes espanyols atrapats en diferents hotels del parc de Chitwan

RedaccióActualitzat

Al Nepal, 69 turistes espanyols que viatjaven en grups organitzats estan aïllats a causa de les greus inundacions provocades per les fortes pluges torrencials. Estaven allotjats en diferents hotels del parc natural de Chitwan.

Almenys 66 persones han mort al Nepal i a l'Índia a causa de les esllavissades i les inundacions causades per les pluges monsòniques. Ho han anunciat aquest diumenge les autoritats, que temen que el balanç pugui augmentar perquè encara hi ha persones desaparegudes. En les dues últimes setmanes, les pluges torrencials ja han afectat unes 100.000 persones.

Al Nepal, han mort 49 persones i 17 continuen desaparegudes. La Creu Roja fa un balanç més elevat: 53 morts i desenes de desapareguts.  

A l'Índia, almenys han mort 17 persones i desenes estan desaparegudes. Anaven en dos autocars que s'han vist arrossegats per una esllavissada fins al fons d'un barranc.

Les inundacions i les esllavissades han tallat les comunicacions i el subministrament d'electricitat a moltes àrees. A més, nombroses carreteres estan inundades o cobertes de runa, cosa que dificulta les operacions de rescat.

69 turistes espanyols, atrapats al parc de Chitwan

Les fortes pluges també han provocat la crescuda de molts rius. Precisament, la crescuda dels rius Rapti i Budhirapti ha atrapat uns 600 turistes a Sauraha, al districte de Chitwan, una de les zones més concorregudes del país. Entre aquests turistes, hi ha els 69 espanyols.

L'ambaixada espanyola a Nova Delhi s'hi està posant en contacte telefònic per comprovar que estan bé i per facilitar-los el trasllat a Katmandú, la capital del Nepal, quan el temps ho permeti. També s'ha activat el consolat honorari de Katmandú per atendre les necessitats dels turistes.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut