Almenys 159 morts i desenes de desapareguts a causa d'un terratrèmol de magnitud sis al centre d'Itàlia

Les localitats més afectades són Amatrice i Accumoli, i hi ha hagut cinquanta rèpliques per sobre de tres graus en les següents hores, més de deu de les quals han superat els quatre graus

RedaccióActualitzat

Un fort sisme de magnitud 6 en l'escala de Richter ha sacsejat la matinada d'aquest dimecres el centre d'Itàlia, concretament la regió de l'Úmbria. El terratrèmol ha passat a dos quarts de quatre i s'ha sentit fins i tot a Roma, 150 quilòmetres al sud. A hores d'ara, hi ha almenys 159 víctimes mortals, segons les xifres que ha donat Protecció Civil a la nit.

Immaculata Postiglione, la responsable d'emergències de Protecció Civil, ha afegit que oferir xifres de les persones que poden estar encara sota la runa és molt difícil, i s'ha limitat a parlar de "desenes de persones"

El sisme ha tingut l'epicentre deu quilòmetres al sud de la ciutat de Norcia, a la província de Perusa. Ha estat passats dos quarts de quatre i hi ha hagut diverses rèpliques. Els pobles d'Amatrice i d'Accumoli serien els més castigats. Segons l'alcalde d'Amatrice, la meitat de la població estaria en ruïnes. Una fotografia aèria dels bombers ho certifica:

 

Postiglione ha explicat que 53 de les víctimes mortals han estat a la regió del Laci, on hi ha les localitats d'Amatrice i Accumoli, i 20 persones han mort a la regió de les Marques. Al llarg del matí, aquestes xifres han anat augmentant a mida que s'anaven desenrunant els primers dels centenars d'edificis que han quedat convertits en una pila de pedres.

El terratrèmol té lloc a la mateixa regió on ja n'hi va haver un l'any 1979, de menys intensitat, que va causar cinc morts. També cal recordar el terratrèmol de L'Aquila de l'any 2009, 50 quilòmetres al sud, que va ser de la mateixa intensitat que el d'aquesta matinada i que va provocar més de 300 morts.

En les hores següents hi ha hagut gairebé 50 rèpliques per sobre de la magnitud 3 sobre l'escala de Richter, 9 de les quals per sobre de quatre i dues per sobre de cinc. N'està informant el Servei de Geofísica i Vulcanologia d'Itàlia. També es pot seguir la informació, minut a minut, en aquest enllaç que recopila tots els terratrèmols que es registren al món. Aquest dimecres, la majoria són rèpliques del d'Itàlia.

 

Les xarxes socials s'han omplert d'imatges de la devastació que ha provocat el terratrèmol, i comparant-les amb les anteriors:

 


 


 


 

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut