Dona evacuada pels Bombers (Reuters)
Dona evacuada pels Bombers (Reuters)
Califòrnia

Almenys 13 morts a Califòrnia per esllavissades a causa de les fortes pluges

Les esllavissades han passat al comtat de Santa Barbara, en una zona molt devastada fa poc pels incendis

RedaccióActualitzat

Almenys tretze persones han mort a Califòrnia, als Estats Units, per esllavissades a causa de les fortes pluges. Ha passat al comtat de Santa Barbara, al nord-est de Los Angeles, en una zona molt devastada recentment pels incendis. Precisament, la pèrdua de vegetació podria haver estat un dels factors desencadenants de la tragèdia.

Les pluges intenses han provocat rius de fang que han arrossegat tot el que han trobat al seu pas. S'han trobat tretze cossos, però les autoritats avisen que hi ha diversos desapareguts i que, per tant, la xifra pot augmentar. Nombroses carreteres s'han hagut de tallar al trànsit, desenes de milers de persones s'han quedat sense corrent elèctric i més de 20.000 han estat evacuades de casa seva.

 

 

 

El Servei Nacional de Meteorologia ha informat que una de les comunitats més afectades és Montecito, on un terç de les precipitacions registrades aquest dimarts han caigut en només cinc minuts.

La temporada d'incendis forestals de l'any passat va ser dramàtica. El foc va afectar 560.000 hectàrees, segons el Departament de Protecció Forestal de Califòrnia. Cinc dels vint focs més destructius, en aquest estat nord-americà, van passar el 2017, amb un balanç de 46 morts.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut