Alerta per l'erupció del volcà Mayon a les Filipines

Alberto AlcántaraActualitzat

L'Institut Filipí de Vulcanologia i Sismologia (PHIVOLCS) ha elevat el grau d'alerta des del Nivell 1 fins al Nivell 2 per l'erupció freàtica del volcà Mayon, una de les atraccions turístiques de la província d'Albay. El grau dos indica risc d'erupció magmàtica perillosa. Dos pobles propers al volcà han estat evacuats.

De moment, el volcà ha llençat una columna de vapor i cendra d'uns 2.500 metres. Segons els registres sísmics, l'activitat va començar poc després de les cinc hores locals del 13 de gener i va durar aproximadament 1 hora i 47 minuts.

La cendra va caure sobre diverses ciutats dels municipis de Camalig i Guinobatan, i també es va reportar olor a sofre en alguns indrets d'aquestes zones. Les autoritats recomanen tapar-se el nas i la boca amb un drap humit, net o amb una màscara de pols a les zones afectades per la caiguda de cendres, en els vessants occidental i sud-occidental.  

També es recomana a la població no endinsar-se a una zona de perill permanent de sis quilòmetres al voltant del volcà, per minimitzar els riscos d'explosions sobtades, caigudes de roca i esllavissades de terra.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut