Alerta màxima als Estats Units per l'arribada del Florence

L'huracà més potent en gairebé tres dècades amenaça Carolina del Nord i Carolina del Sud

Actualitzat

L'huracà Florence va assolir la categoria 4 de l'escala de Saffir-Simpson, amb vents sostinguts superiors als 210 km/h. És el primer de la temporada que tocarà terra als Estats Units i ho farà amb molta força.

El país està en alerta màxima. Donald Trump ho ha volgut escenificar llançant un missatge des del Despatx Oval, a Washington:

"No hem vist mai res com el que se'ns acosta, en 25 o 30 anys, potser mai. És extremament gran i extremament compacte, amb quantitats gegantines d'aigua."

Els primers efectes dels vents huracanats se sentiran dimecres a la nit i s'espera que toqui terra dijous, entre Carolina del Sud i Carolina del Nord. Un temps extrem, que causarà greus inundacions generalitzades a una bona part del sud-est dels Estats Units. S'esperen:

  • - Pluges molt fortes, d'entre 350 i 500 l/m²
  • - Pujada del nivell del mar d'entre 60 i 120 cm
  • - Ventades superiors als 220 km/h

Els governadors de Virgínia, Carolina del Nord i Carolina del Sud han declarat l'estat d'emergència. Ahir, Roy Cooper, governador de Carolina del Nord, s'ha avançat a les conseqüències amb una petició al president del país:

"Carolina del Nord s'està prenent seriosament l'huracà Florence. Avui he demanat al president una declaració de zona catastròfica, en nom de Carolina del Nord, per tal que puguem obtenir ajuda federal al més aviat possible."

Un milió i mig de persones han rebut l'ordre d'abandonar casa seva i de situar-se en llocs més elevats. Una evacuació massiva ordenada tres dies abans de l'arribada del Florence, possiblement la tempesta més violenta a la regió en tres dècades. El darrer gran huracà que es va abatre sobre aquesta zona de la costa atlàntica va ser l'huracà Hugo, l'any 1989.

L'any passat, els Estats Units ja van rebre l'embat d'una sèrie d'huracans de categoria alta, incloent-hi l'huracà Maria, que va provocar la mort de 3.000 persones a Puerto Rico, i l'huracà Harvey, 68 persones.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut