Aiguat nocturn a Reus (Alejandro Yeste)
Aiguat nocturn a Reus (Alejandro Yeste)

Afectacions per les tempestes de matinada

Alberto AlcántaraActualitzat

La nit de tempestes ha portat quantitats localment abundants i moments de pluja de gran intensitat. Tot plegat ha provocat diverses incidències. A diversos punts de la demarcació de Tarragona s'han produït inundacions en baixos, terrats, pàrquings i a la via pública. Cambrils, Mont-roig del Camp, Reus i Salou n'han estat afectades. ‎Protecció Civil de la Generalitat manté la prealerta del pla especial d'emergències Inuncat i demana molta precaució.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), s'ha superat el llindar d'intensitat de 20 litres/m2 en 30 minuts en algunes zones, sobretot de les comarques de Lleida  De la xarxa d'observació gestionada pel SMC, destaquen els 41 mm d'Os de Balaguer, 39 mm a Camarasa i 29 a Oliola.  A Gurb han caigut 23,5 l/m2 en 20 minuts; i a Tarragona, 24.

El telèfon d'emergències 112 havia rebut des de les 23.30 d'ahir i fins a mig matí un total de 79 trucades relacionades amb les pluges. Els Bombers de la Generalitat han atès més de 40 avisos per pluja, la majoria a Tarragona.

L'observador Jordi Escoda reporta pluges de 33 mm a Reus nord, entre la nit i la matinada, amb un total de gairebé 96 mm entre dimecres i les 11 de dijous. Alejandro Yeste ha compartit aquestes imatges de l'aiguat.

També s'han registrat afectacions pel vent a la comarca del Bages, amb caiguda d'arbres, plaques d'una teulada i pedres a la carretera. Destaquem un registre de cop màxim de 99 km/h a l'estació de Cardona-Pinallet de la xarxa de Meteoclimatic. A Osona, un possible esclafit ha causat danys a una masia.

Anar al contingut