Zona sense aigua dels Aiguamolls de l'Empordà (Joan Calvo)
Zona sense aigua dels Aiguamolls de l'Empordà (Joan Calvo)

Adéu a un estiu molt sec

Falta més del 70% de pluja de l'estiu a gairebé la meitat de Catalunya

Néstor GómezActualitzat

L'estiu meteorològic (juny, juliol i agost) ha estat sec, o molt sec, a gran part del país, i amb temperatures superiors a les normals.

El resultat final dels tres mesos mostren el que des de mitjans d'agost anem anunciant, la falta de precipitació. Una falta de pluja palesa en boscos i en les reserves d'aigua que es remunta més enllà d'un any. En tot l'estiu no s'han recollit ni 10 l/m² a punts de les Terres de l'Ebre i de Ponent. D'aquesta manera, el mapa que mostra la diferència entre la pluja normal i la registrada és clar i contundent. Tot ben vermell, amb uns colors grana que indiquen que les pluges recollides no arriben ni al 30% del que sol ploure normalment en tota l'estació. Només per efecte de les tempestes apareix una illa plujosa a la Conca de Barberà i registres tímidament normals, amb color groc fluix, al nord del Ripollès.

 

 

 

Aquest estiu ha estat un dels més secs dels últims anys, comparable amb el del 2012, amb precipitacions minses en tots dos casos, però amb la diferència que l'estiu del 2016 ha presentat una àrea més extensa que el del 2012.

 

Anar al contingut