Cel enterbolit al voltant del Montseny (Foto: Domènec Llop)
Cel enterbolit al voltant del Montseny (Foto: Domènec Llop)

Cel tapat i pluges irregulars

Comença una setmana de temps caòtic, ennuvolat i amb pluges irregulars, tot plegat degut a una pertorbació que avançarà des del golf de Cadis cap al Mediterrani, amb amenaça de pronòstics canviants. Les pluges aniran acompanyades de fang.

Alberto Alcántara/Néstor GómezActualitzat

La setmana que comença i el protagonisme serà per a una pertorbació que avançarà des del golf de Cadis cap al Mediterrani, una situació típica de trajectòries erràtiques i canvis de previsió d'un dia per l'altre.

Per començar, avui esperem un força ennuvolat, amb convivència de boires i núvols a tots els nivells de l'atmosfera: els alts, els mitjos i els baixos. Els núvols seran presents tot el dia i deixaran escapar precipitacions febles, disperses i poc abundants en general. Seran més probables i més abundants a les comarques de Girona, a la resta del país seran força més febles. La pluja serà bruta, degut a la pols en suspensió procedent del nord d'Àfrica, que precipitarà en forma de fang.

Temperatures ben suaus

La presència dels núvols no deixarà gaire marge al moviment de les temperatures. Hi haurà poca amplitud tèrmica. Les mínimes seran similars a les de diumenge, tret potser de punts del nord-oest, on baixaran perquè el vent afluixarà. Estaran per sobre dels 0 ºC en qualsevol cas. Les màximes quedaran frenades pels núvols i les possibles pluges, però encara hi haurà valors propers als 20 ºC a punts de la costa i el prelitoral.

I els pròxims dies...

El temps quedarà obert als ruixats tant dimarts com dimecres, amb les baixes pressions distribuïdes sobre l'oest del Mediterrani i el centre de la península Ibèrica. Si el pronòstic evoluciona tal com preveuen avui els mapes, el temps insegur ens oferirà una treva dijous. Les temperatures baixarien de cara a la segona part de la setmana.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut