Clarianes al sud i ruixats al nord

Paraigua al nord i clarianes al sud. No plourà arreu, ni durant tot el dia. El temps començarà a millorar a partir de la tarda. Les temperatures tiraran avall, però tot i així, l'ambient serà suau, lluny de la fredorada de la setmana passada.

Néstor GómezActualitzat

La pertorbació situada al sud de França farà lliscar sobre Catalunya un sistema frontal que escombrarà el país d'oest a est. Al mateix temps, persistirà el flux de vent de sud procedent d'Àfrica, que mantindrà les temperatures per sobre de les normals per aquestes dates.

De les pluges a les clarianes. Els núvols ens han acompanyat durant el matí amb pluges intenses que han avançat de Tarragona cap a Barcelona, amb valors superiors als 40 mm. A primera hora del dia ha nevat una mica a cotes de 2.200 metres al Pirineu de Lleida

A la tarda, la major part de les pluges seran febles i es traslladaran cap al Pirineu i comarques de Girona, cosa que permetrà l'aparició de grans clarianes cap a les comarques de Tarragona i, després, les de Barcelona i Lleida. Les màximes baixaran una mica. Les temperatures més altes del dia es mouran a l'entorn dels 18 o 20 ºC.

I els pròxims dies...

Dijous començarà a entrar la llevantada a partir de la tarda pel sud del país i es mantindrà ben activa divendres i dissabte. Diumenge, la llevantada marxarà i les clarianes apareixeran a partir de mig matí. Durant tota la setmana les temperatures es mantindran suaus.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut