Núvols de vent i ambient suau

Darrer dia tranquil, amb temps assolellat, abans no arribi el temporal de primera categoria de vent i neu de la segona meitat de setmana. Cel enteranyinat i ambient suau.

Actualitzat

Dia d'espera. Un sistema frontal càlid lliscarà sense pena ni glòria pel Pirineu, mentre que el front fred s'acostarà al Cantàbric. El front fred serà el que obrirà les portes a un gran temporal de vent i neu a Catalunya.

Temps assolellat. El dia serà assolellat a gran part del país, amb algunes teranyines de núvols alts i prims que esmorteiran el sol. Veurem fenòmens òptics, com halos i iridescències, i núvols tan curiosos i fotogènics com els lenticulars a tot el vessant sud del Pirineu. Així que, càmeres preparades. De bon matí hi haurà núvols baixos entre Mataró i Sant Feliu de Guíxols, però marxaran amb rapidesa. Al Pirineu apareixeran núvols a partir de la tarda i, només a la Vall d'Aran i a la vall d'Àneu caurà alguna feble nevada a cotes superiors als 1.200 metres.

El vent bufarà amb moderada intensitat: el mestral durant tot el dia a les Terres de l'Ebre i la tramuntana només fins al migdia, però hi tornarà. Les temperatures variaran poc, tant les mínimes com les màximes.

I de cara als propers dies...

Arriba un temporal a Catalunya de primera divisió amb gran ventades i nevades molt abundants al Pirineu. Caldrà seguir molt atentament l'evolució del pronòstic de cara als propers dies.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut