Nova York

Nova York supera una tempesta de neu menor del que es temia

L'alcalde de la ciutat ha afirmat que "el pitjor ja ha passat" en una roda de premsa en què ha apuntat que el temporal ha afectat Nova York "la meitat del que es preveia"

RedaccióActualitzat

La ciutat de Nova York, la ciutat que no dorm mai, ha quedat parada per un temporal de neu que amenaçava de ser històric. Finalment, la tempesta no ha estat tan forta com es pensava i els seus efectes s'han diluït gràcies a unes mesures especials que, a una part de la població, els van semblar exagerades.

No s'ha registrat cap víctima mortal a causa de la tempesta i només s'ha informat de la mort d'un noi de 17 anys que ha xocat amb un pal de la llum quan jugava amb un trineu. En les pròximes hores, s'espera que tornin progressivament a la normalitat els aeroports JFK i LaGuardia, els més importants de l'estat, on s'han suspès al voltant de 6.000 vols. Les autoritats afirmen que dimecres quedarà completament reestablert el trànsit aeri a la regió.

"El pitjor ja ha passat"

L'alcalde de la ciutat, Bill de Blasio, ha afirmat que "el pitjor ja ha passat" en una roda de premsa de balanç en què ha apuntat que el temporal ha afectat Nova York "la meitat del que es preveia".

L'alerta pel temporal afecta l'estat de Nova York i cinc estats més de l'est dels EUA. La tempesta va començar amb força abans de la mitjanit de dilluns i va afectar més de 30 milions de persones a la costa nord-est del país, des de l'estat de Nova Jersey fins al de Maine. Ciutats com Boston han estat més afectades que Nova York: s'han acumulat 46 centímetres de neu i avui, dimarts, continuava la prohibició de circular per als vehicles que no fossin d'emergència.

Nit de confinament

Una de les primeres mesures que va prendre l'Ajuntament va ser prohibir la circulació des de les onze de la nit, hora local, i només poden circular els serveis d'emergència.

L'alcalde de la ciutat, Bill de Blasio, va demanar a la població que es mantingui en llocs tancats i que no surti als carrers i les vies de la ciutat. Avui, les escoles han estat tancades, igual que els parcs públics de la ciutat.

A la ciutat més poblada del país, a diversos supermercats han quedat buides prestatgeries senceres perquè la gent ha fet aprovisionament de queviures abans de l'arribada de l'enorme tempesta de neu.

Una de les decisions més criticades ha estat la suspensió del trànsit del metro de Nova York, el principal motor de la ciutat, que transporta diàriament sis milions de persones. Aquesta ha estat la primera vegada que, a causa d'una tempesta de neu, tanca el metro de la ciutat, que només és subterrani en un 40% del recorregut.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut