Diumenge fred, amb vent, nevada i alguna sorpresa al nord-est

Diumenge canviaran pocs paràmetres meteorològics: el vent i la nevada al Pirineu es mantindran, amb més o menys intensitat. Núvols i clarianes alternaran, amb risc de precipitacions a punts del terç sud i, de forma puntual, al nord-est. La pròxima setmana promet ser ser interessant

Actualitzat

Acabem la setmana amb la continuació de la situació meteorològica propiciada per l'anticicló atlàntic i la família de pertorbacions del centre d'Europa, una configuració que porta una important entrada de vents de nord i nord-oest. Els seus efectes són irregulars a Catalunya, i d'ampli abast a d'altres zones de la península Ibèrica.

La jornada dominical serà ventosa a Tarragona, el sud de Lleida, Barcelona i al Pirineu. Com a novetat, el vent també es deixarà sentir a estones a la costa Brava. En general, els cops més intensos es donaran durant la primera meitat del dia. El Servei Meteorològic de Catalunya manté els avisos per vent. Seran vents del nord-oest, moderats amb cops forts, puntualment molt forts als dos extrems del país.

Cel variable i més neu

El vent serà l'aliment de la nevada al vessant nord del Pirineu, on també hi ha un avís del SMC, per acumulacions de més de 5 centímetres en cotes superiors als 600 metres. El torb es reforçarà. El risc d'allaus ha pujat al nivell màxim. El pas de núvols de nord-oest a sud-est deixarà un cel variable, amb estones de grans clarianes però també amb risc d'alguns ruixats.

De cara a la tarda, els models indiquen l'arribada d'algunes precipitacions al terç sud, amb una cota de neu que baixarà cap als 600 metres, però cap al migdia s'han tornat a reproduir, avui contra pronòstic, alguns ruixats puntuals a l'interior del nord-est, amb calamarsades o fugaços episodis de neu granulada.

El descens de la cota de neu reflectirà l'entrada d'una glopada d'aire més fred. Les temperatures mínimes han baixat, i a més a més la sensació de fred matinal és acusada degut al vent. Les màximes també seran més baixes arreu.

I els pròxims dies...

Dilluns el vent donarà un respir i s'acostarà una pertorbació per l'oest. No hi haurà grans pluges, però l'evolució d'aquesta borrasca pot portar uns dies de temps mogut, amb noves ventades i possibilitat de neu a cotes baixes.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut